15 aug. Carnea de prepelita
Legendele spun despre carnea de prepelita ca pe langa gustul deosebit, aceasta are si multe proprietati benefice sanatatii.
Aceasta carne are un gust dulce si o textura delicata, plina de proteine si vitamine, iar aceste proprietati fac din ea o alternativa dietetica pentru cei care vor sa previna aparitia anumitor boli precum diabetul sau obezitatea.
O portie proaspata de carne de prepelita contine doar 110 calorii, 19 grame de proteine si numai 5 grame de grasime, asadar aceasta sustine un stil de viata sanatos, si o hrana bogata in nutrienti si proteine.
Un preparat pe baza de prepelita iti poate oferi 35% din valoarea zilnica de vitamina B3 si vitamina B. Aceste doua sunt esentiale in buna functionare a creierului si a sistemelor muscular si osos.
Prepelita era des intalnita in retetele familiilor caselor regale si se regaseste si astazi in meniurile celor mai exclusiviste retaurante din intreaga lume.
Mai mult, carnea de prepelita iti pune la dispozitie o vasta paleta de meniuri si preparate cu ajutorul carora iti poti surprinde familia si invitatii, indiferent de ocazie.
Atat ouale cat si carnea, sunt extrem de cautate in zilele noastre, deoarece prezinta numeroase avantaje in comparatie cu cea de gaina, in primul rand nu contin mult colesterol iar ouale prepelitelor contin o cantitate uriasa de proprietati curative.