Ouale de prepelita

Ouale de prepelita

Prepelita este o pasare de marimea unui sturz, si este cea mai mica si singura specie din ordinul Gallifornes, de asemenea este o pasare ce migreaza in Romania.
Acestea au nevoie de o alimentatie foarte bogata in calciu si fosfor, deoarece oule prepelitelor contin o cantitate mare de minerale, producand anual in jur de 200 de oua.
Coloritul corpului acestora este brun-cafeniu cu anumite striuri longitudinale de culoare deschisa si intunecata, iar masculul are o sub barbie o pata de culoare cafenie inchisa, insa culorile pot varia de la alb la cafeniu, uneori pot fi chiar si colorate.
Consumul oualelor de prepelita aduce o multime de beneficii organismului nostru, ele avand reputatia unui medicament de nadejde.
Contin o doza mare de vitamina A, ce este benefica pentru sanatatea ochilor, dar si continutul lor nutritional lupta impotriva radicalilor liberi din organism, stabilizandu-i si prevenind leziuni ale celulelor corpului.
Ele mentin un nivel optim al colesterolului, reducand astfel riscul aparitiei arterosclerozei.
Un consum moderat si regulat ajuta la mentinerea sanatatii creierului, antioxidantii ne ajuta sa ne protejam sistemul nervos, astfel ca riscul aparitiei problemelor neurologice este scazut.
Prezenta potasiului din ouale de prepelita reduce tensiune arteriala, acest mineral are actiune vasodilatatoare si scade incordarea si stresul pe care vasele sanvine il resimt.
Consumate crude sau fierte, ouale de prepelita sunt recomandate in tratarea anumitor afectiuni in mentinerea starii de sanatate.